a.s.r.

Innovatieve integratie levert waarde voor interne en externe klanten van a.s.r.

“Virtual Sciences heeft de kennis geleverd, de kennis geborgd en zorgt ervoor dat onze kennis bijblijft.” – Bert Wilhelm, Programmanager a.s.r.

Virtual Sciences heeft verzekeringsmaatschappij a.s.r. van de nodige kennis en mensen voorzien om hun message broker te migreren naar de allernieuwste versie. Daarbij ging het niet alleen om een upgrade naar de IBM Integration Bus (IIB) maar ook om het toevoegen van nieuwe functionaliteit. Alle Businesslines van a.s.r. beschikken nu over hun eigen IIB-omgeving: toekomstvast, flexibel en onafhankelijk van de andere Businesslines. De verzekeraar kan voortaan nog sneller inspelen op veranderingen en, zowel interne als externe, klanten nog beter bedienen.

Uitdaging

Vanwege het out of support zijn van Broker versie 7 startte a.s.r. een migratieproject naar versie 9. Op advies van Virtual Sciences is echter naar de nieuwste versie 10 gekeken die bij IBM in ontwikkeling was. Deze versie biedt nieuwe uitgebreide functionaliteiten waaronder Businessline-onafhankelijk werken en aanpassingen per Businessline doorvoeren. Virtual Sciences leverde hiervoor de kennis en menskrachten. 

 

Oplossing

Met meerdere Proof of Concept’s  heeft Virtual Sciences aangetoond welke nieuwe functionaliteiten versie 10 a.s.r. te bieden heeft én dat het nieuwe ontwerp, op basis van nieuwe a.s.r. requirements, technisch ook daadwerkelijk werkt. Samen met de interne IT&C afdeling van a.s.r., de Businesslines en de resources van Virtual Sciences is de migratie uitgevoerd. Dankzij het volledig nieuwe ontwerp konden de verschillende Businesslines migreren op het moment dat het hen het beste uitkwam.

 

Voordelen

Verzekeraar a.s.r. heeft nu een toekomstbestendig broker-landschap voor platformonafhankelijke communicatie. De Businesslines hebben hun eigen IIB-omgeving en kunnen volledig onafhankelijk van andere Businesslines IIB-aanpassingen implementeren. Daarmee kan a.s.r. niet alleen sneller werken, maar ook gemakkelijker inspelen op veranderingen. Dit levert een direct voordeel op bij het bedienen van de a.s.r. klanten. De expertise voor deze migratie had a.s.r. zelf niet in huis maar met de kennis en resources van Virtual Sciences werd het een succes!

Bert
“Virtual Sciences heeft de kennis geleverd, de kennis geborgd en zorgt ervoor dat onze kennis bijblijft."
Bert Wilhelm, Programmamanager a.s.r.
Roos Thoonsen
Een ding is zeker.
Er kan meer dan je denkt.
Wil jij je laten verwonderen? Let's meet!
Bel Roos Thoonsen +31 (0)6 45002986
Ziet er goed uit. Ik wil meer!
Lees meer succesverhalen van Virtual Sciences