VUmc

Self Service Business Intelligence voor Pathologie

Het VUMC is een groot academisch centrum waar top klinische zorg gegeven wordt. De afdeling Pathologie van het VU medisch centrum is een modern en goed geoutilleerde afdeling, waar op hoog niveau diagnostiek en onderzoek wordt bedreven met gebruikmaking van de modernste technieken. De behandelingen worden ondersteund door ICT middelen met enorme rekenkracht en grote hoeveelheden data. Het aantal patiënten neemt toe, de complexiteit van de informatie eveneens. Traditionele informatievoorziening op basis van rapportages is niet langer voldoende om interne en externe klanten van voldoende, tijdelijke en integere informatie te voorzien.

Uitdaging

De bedrijfsprocessen van de afdeling Pathologie zijn wendbaar en kunnen afhankelijk van de klantvraag in korte tijd veranderen. Om sneller inzicht te krijgen in trends op de productie zijn voor Pathologie dashboards op basis van Pentaho BI-server en de CDE plugins ontwikkeld.

Oplossing

Voorheen had Pathologie een bewerkelijk proces met handmatige acties. Door Pentaho data-integration te gebruiken voor de geschedulde extractie, verwerking en opschoning van de data hebben we een volledig geautomatiseerd informatie-proces ontwikkeld waarbij productiecijfers op gezette tijden ververst en gepresenteerd worden.

Voordelen

De kwaliteit en integriteit zijn verhoogd, terwijl de  verwerkingstijd is verlaagd.

De ontwikkelde dashboards focussen op de belangrijkste productie indicatoren. Maar om de klant de mogelijkheid te geven om ook alternatieve zoekvragen, down drills en custom grafieken te geven zijn productie kubussen op basis van Mondrian en de Saiku analytics plugin ontwikkeld. Deze self-service BI functionaliteit is nu via de (web-based) Pentaho BI-server te raadplegen.

Roos Thoonsen
Een ding is zeker.
Er kan meer dan je denkt.
Bel Roos Thoonsen +31 (0)6 45002986
Ziet er goed uit. Ik wil meer!
Lees meer succesverhalen van Virtual Sciences