Schadegarant

Schademanagement platform voor Schadegarant

Johan Schoonhoven, directeur Schadegarant: “De prijs, de doorlooptijd, de geboden oplossing en de positievere ervaringen uit het verleden waren doorslaggevend om voor Virtual Sciences te kiezen.”

Stichting Schadegarant en Virtual Sciences slaan de handen ineen voor een vereenvoudigde en snellere schade afhandeling van schadedossiers.

Uitdaging

Het huidige backoffice systeem van Stichting Schadegarant was aan vervanging toe. Schadegarant werd geconfronteerd met uitval en hoge kosten en het voldeed niet meer aan de huidige behoeften waarmee Schadegarant en haar netwerk dagelijks mee geconfronteerd werd bij de afhandeling van schadedossiers. Schadegarant was op zoek naar een nieuw IT platform voor een vereenvoudigde en versnelde afhandeling van de schadedossiers.

Oplossing

De oplossing die Virtual Sciences heeft ontwikkeld voor Schadegarant is eXchange, een volledig webbased backoffice applicatie op maat naar de behoeftes van Schadegarant. Het automatiseert het gehele schadeafhandelproces.

Deze applicatie maakt gebruik van diverse koppelingen naar (externe) services zoals RDW, expertisefilters en online verzekeringscontroles om de afhandeling van schadedossiers sneller en makkelijker af te handelen. 
eXchange, is gebaseerd op software van IBM zoals WebSphere portal server, application server, ESB, DB2. Alles draait op het besturingssysteem RedHat.

Voordelen

eXchange is een IT oplossing op maat die niet alleen kostenbesparend en uitbreidbaar is maar die de gebruikers ook de mogelijkheid biedt om sneller en efficienter te werken en om het systeem naar wens te customizen.

Stefan Haar
Een ding is zeker.
Er kan meer dan je denkt.
Bel Stefan Haar +31 (0)306365946