Kramp

Virtual Sciences realiseerde voor Kramp een integratieplatform

“Door het integratie framework dat Virtual Sciences voor ons heeft neergezet, zijn de integraties betrouwbaar en flexibel en dat maakt de architectuur future proof” – Jaap Stramrood, IT Teammanager Enterprise IT Transformation bij Kramp

Kramp heeft een divers IT-landschap welke is ontstaan door natuurlijke groei en overnames. Onderhoud en wijzigingen werden arbeidsintensief. Ook werd het moeilijker om duplicatie van functionaliteit en gegevens te vermijden. Met hulp van Virtual Sciences is een IBM Integration Bus ingezet om applicaties te integreren en gegevens te ontdubbelen. De juiste informatie wordt nu live beschikbaar voor alle applicaties, waardoor het IT landschap zowel betrouwbaarder als flexibeler wordt.

Uitdaging

Door natuurlijke groei en overnames werkt Kramp met meer dan 100 applicaties. De verkopen verlopen voor 93% via hun e-commerce platform. Kramp staat voor de uitdaging om alle informatie uit tientallen databases te koppelen: zowel intern als van toeleveranciers en resellers. Overgenomen bedrijven moeten sneller integreren in het IT-landschap.

 

Oplossing

Virtual Sciences ontwikkelt voor Kramp een framework, waarop integraties kunnen worden gebouwd. Alle gemeenschappelijke aspecten zoals logging, monitoren, configuratie, routing en foutafhandeling zitten in dit integratie framework. Kramp hoeft alleen maar componenten in elkaar te klikken. Een IBM Integration Bus maakt platformonafhankelijke communicatie mogelijk.

Resultaten

Virtual Sciences heeft gezorgd voor een integratieframework tussen diverse applicaties en databases waarin informatie is opgeslagen. De architectuur van de integratiebus is stabiel, future proof en bruikbaar voor allerlei integraties en koppelingen. Overgenomen bedrijven zijn snel en gemakkelijk te integreren, waardoor er meer waarde ontstaat voor eindklanten. Alle informatie is voor alle applicaties beschikbaar.

Roos Thoonsen
Een ding is zeker.
Er kan meer dan je denkt.
Wil jij je laten verwonderen? Let's meet!
Bel Roos Thoonsen +31 (0)6 45002986