Pentaho: Business Analytics en ETL

Data-integratie, analyse en business intelligence met de snelheid van het licht

Pentaho is een Business Analytics platform wat gegevensintegratie, OLAP services (online analytical processing), rapportage, informatie dashboards, data mining, machine learning en ETL mogelijkheden.

Pentaho is er in een Enterprise en een Community edition. De Enterprise edition bevat extra functies bovenop de community edition. Vooral op het gebied van business intelligence, analyse en monitoring. Door een levendige en productieve community is er een schat aan plug-ins beschikbaar die de implementatie en ontwikkeling van ETL en Business Intelligence in Pentaho enorm versnelt.

 

Voordelen van Pentaho

1.    Zeer snelle setup en ontwikkeling

Implementatie van het ETL gedeelte is binnen minuten geregeld. De ontwikkeling van transformaties van berichten en koppelingen naar andere applicaties is eenvoudig door het open karakter en de grote hoeveelheid beschikbare plug-ins.

2.    Ideaal voor data synchronisatie en dashboarding

Het overgrote deel van het programmeren binnen Pentaho is grafisch. Daarnaast ontwikkel je indien dat nodig is in Java.

3.    Pentaho is onderdeel van Hitachi met zekere toekomst richting IOT en Cloud

Door de overname van de Enterprise edition door Hitachi is er zekerheid ontstaan over een gedegen verdere ontwikkeling van het Business Intelligence gedeelte, IOT en Cloud.

4.    Lage licentiekosten

De Community edition kent zelfs helemaal geen licentiekosten en draait op vrijwel alle operating systems. De belangrijkste component, Pentaho Data Integration, is zelfs onder de Apache 2.0 licentie uitgegeven. De open source community zorgt ook voor een snelle doorontwikkeling van de software.

5.    Complete connectiviteit

Veel plug-ins beschikbaar voor koppeling naar vrijwel alle gangbare typen bronsystemen en leveranciers. Via de ingebouwde Marketplace zijn vele plug-ins te verkrijgen en indien nodig eenvoudig zelf te ontwikkelen.

 

Virtual Sciences heeft veel relevante ervaring met Pentaho en onze specialisten verzorgen de complete implementatie in kortlopende projecten. Dit kan zowel onder regie van u als opdrachtgever als volledig ontzorgd door onze regie.