30-07-2020 / Even voorstellen / Jeffrey Lambregts

Nieuwe IT-trainee bij Virtual Sciences

SWITCH VAN scheikunde NAAR DATA integratie

Tijdens zijn studie Scheikunde aan de Universiteit van Amsterdam heeft Jeffrey ook een minor programmeren gevolgd. Zijn interesse in dit vakgebied werd daarmee gewekt. Na het behalen van zijn Bachelor en Master Scheikunde, is hij per 2 juni jl. gestart met het IT-traineeship bij Virtual Sciences.

 

De affiniteit die hij met programmeren heeft ontwikkeld, heeft hem ertoe doen besluiten om te starten met het traineeship bij Virtual Sciences. Wat hem het meest aanspreekt is het feit dat er een breed aanbod is en er uiteindelijk een keuze kan worden gemaakt in welk onderdeel van het Data Integratie Specialisme je je verder wenst te verdiepen. Jeffrey’s doelstelling is alle ins en outs te leren binnen dit specialisme zodat hij zo snel mogelijk zelfstandig aan de slag kan. Hij is benieuwd op welke manier Virtual Sciences haar klanten bedient op data integratie gebied. Tijdens de bootcamp heeft hij alle fundamentele onderdelen van een enterprise integratie architectuur in theorie en praktijk leren kennen. Aan de hand van het TOGAF enterprise architectuur model kwamen de bouwstenen van iedere laag uitgebreid aan bod (technologie, applicatie-/ en data-architectur).

 

Na deze introductie volgde een intensieve specialisatietraining op het gebied van IBM App Connect Enterprise.

 

De bootcamp werd afgesloten met een eindopdracht waarin alle technieken en concepten werden toegepast binnen een Hybride Cloud architectuur. Nu is het tijd om de theorie in de praktijk toe te passen. Jeffrey draait nu mee in het team van Conclusion Accelerate waar ze werken met Mule integratiesoftware. Hier verwacht hij na drie maanden zijn eerste Mule-certificaat te halen (MuleSoft Certified Developer – Level 1).

“De bootcamp was een waardevolle start voor mij als beginnende data integratie specialist. Ik ben benieuwd hoeveel nieuwe kennis en ervaring ik heb opgedaan aan het einde van het traineeship.”

NA HET IT-TRAINEESHIP

Over 3 jaar ziet hij zichzelf als vaste medewerker binnen Virtual Sciences Conclusion. De grootste uitdaging zit hem vooral in het consultancy onderdeel. Gelukkig wordt hier tijdens het traineeship ook de nodige aandacht aan besteed. Tijd en mogelijkheden worden geboden om hierin verder te ontwikkelen. Na de bootcamp is hij in een team van Virtual Sciences geplaatst en heeft een ervaren specialist toegewezen gekregen voor alle ondersteuning op technisch gebied om de overgang naar de praktijk te begeleiden. Naast de technische begeleiding binnen dit team is er een coach voor verdere persoonlijke ontwikkeling en het opstellen van een groeiplan voor de langere termijn.

 

Jeffrey
Een ding is zeker.
Er kan meer dan je denkt.