04-06-2020 / Even voorstellen / Gerco van Dijk

Nieuwe IT-trainee bij Virtual Sciences

 Als afgestuurd commercieel econoom aan de Hogeschool Utrecht, waar hij zijn opleiding duaal heeft gevolgd, maakt Gerco de stap aan de slag te gaan bij Virtual Sciences. Enerzijds een sprong in het diepe omdat hij de IT-taal (nog) niet spreekt, anderzijds ligt het dicht bij hem omdat duaal studeren hem heeft laten zien dat het direct toepassen van praktische kennis hem goed past.

 

Waarom het Virtual Sciences IT-Traineeship?

Feit is dat commerciële economie een breed begrip is. Gerco komt graag met mensen in contact, duikt snel de diepte in en is dan ook op zoek naar de vraag achter de vraag, de waarom? Bovendien haalt hij energie uit het verbinden van mensen. Zijn passie voor techniek en IT is ontstaan door zijn eeuwige nieuwsgierigheid. Van jongs af aan was hij bezig met hoe apparaten werken door ze uit elkaar te halen of zelf te bouwen. Het IT-traineeship biedt hem de kans deze passie werkelijkheid te maken.

 

Zijn eerste stappen binnen Virtual Sciences

Gerco wilt zo snel mogelijk zelfstandig klantopdrachten uitvoeren. Hierbij ziet hij zichzelf in een nauwe samenwerking met de klant. Met zijn doortastendheid in het doorvragen naar de onderliggende klantvraag hoopt hij het verschil te maken, zodat hij naast uitvoerend ook een advies kan uitbrengen in de te nemen keuzes.

 

Wanneer hij volwaardig kan opereren als Data integratie specialist wil hij nieuwe IT-trainees opleiden, zodat zijn ervaring kan worden gedeeld.

 

Nieuwe uitdaging bij Virtual Sciences

IT is een nieuwe wereld voor Gerco, toch gaat hij enthousiast de uitdaging aan. Virtual Sciences kijkt uit naar zijn komt en wenst hem veel succes met het IT-traineeship.

 

Gerco
Een ding is zeker.
Er kan meer dan je denkt.