31-05-2018 / Interview /
Work hard, play hard

Jubileum voor Petra en Charita

Work hard, play hard. Dat spreekt zowel Petra van der Waals als Charita Seegers, jubilarissen bij Virtual Sciences, zeker aan. We vroegen ze waarom ze destijds voor Virtual Sciences hebben gekozen en wat ze het leukste vinden aan hun werk.

 

Petra, jij bent 10 jaar geleden gestart bij Virtual Sciences. Hoe is dat gegaan?
“Ik kom uit de financiële dienstverlening. Tien jaar geleden was ik toe aan iets anders. Binnen mijn vriendengroep waren er verschillende personen met een eigen bedrijf. Een ervan was de toenmalige directeur van Virtual Sciences. Hij zocht een duizendpoot die zich bezig ging houden met contracten, leaseauto’s, urenadministratie en Human Resources. Dat leek mij wel wat, dus ben ik bij Virtual Sciences aan de slag gegaan. Het was echt wel even aanpoten in het begin, want mijn voorganger was al met zwangerschapsverlof en de IT-wereld is toch wel heel anders dan de financiële dienstverlening. Maar de match bleek zo goed te zijn dat ik tien jaar na dato nog steeds bij Virtual Sciences werk.”

 

Charita, jij werd 5 jaar geleden onderdeel van het Virtual Science team. Vertel!

“Zes jaar geleden ben ik met vlag en wimpel geslaagd voor mijn Schoevers opleiding. Hierdoor had ik recht op baangarantie. Zij hebben me dan ook geholpen bij het vinden van een leuke, uitdagende baan. Een van de bedrijven waar ik op gesprek mocht komen, was Virtual Sciences. Ik ben gestart als receptioniste, maar al snel nam ik de Human Resources taken van Petra over omdat zij inmiddels wel heel veel op haar bordje had liggen. Inmiddels ben ik ook verantwoordelijk voor het agendabeheer van ons Management Team én de administratie.”

 

Is er veel veranderd de afgelopen tijd?

Petra: “Natuurlijk is er veel veranderd in de tien jaar dat ik bij Virtual Sciences werk. Zo zijn we nu onderdeel van het ecosysteem van Conclusion, waardoor we er heel veel ‘indirecte’ collega’s bij hebben gekregen. Dat vind ik erg leuk en het helpt mij om mijn werk nog beter te doen. Zo heb ik nu een goede legal back-up wanneer ik contracten maak en zijn processen strakker geregeld. Maar ondanks de grootte van het Conclusion ecosysteem is de sfeer binnen het bedrijf niet veranderd. Virtual Sciences voelt nog steeds als een kleine club waar we elkaar allemaal kennen.”

 

Charita: “We zijn zo’n twee jaar geleden verhuisd van het oude pand aan de Groenewoudsedijk in Utrecht, naar de Edisonbaan in Nieuwegein. We zitten daar met een aantal bedrijven uit het ecosysteem van  Conclusion. Ik vind het contact met de andere organisaties erg leuk.”

 

Wat vind je het eigenlijk het leukste aan je werk?

Charita: “Dat is de veelzijdigheid van wat ik doe. Dat maakt elke dag weer anders, en daar hou ik van. Maar als ik iets moet uitkiezen, is het toch wel het regelwerk rondom de start van een nieuwe collega. Ik vind het fijn om te zorgen dat alles op zo’n eerste werkdag in orde is, dat het voor die collega allemaal op rolletjes loopt. Zo draag ik eraan bij dat diegene met een goed gevoel bij ons begint en zich welkom voelt.”

  

Petra: “De diversiteit van mijn job is voor mij ook het grootste goed. Saai wordt het daardoor nooit. Zo heb ik voor het regelen van het wagenpark van Virtual Sciences op een heel andere manier contact met mijn collega’s dan wanneer ik bijvoorbeeld met contracten bezig ben. Het uitzoeken van een leaseauto is voor veel mensen toch heel persoonlijk. Alle verschillende onderdelen van mijn werk in goede banen leiden vind ik een leuke uitdaging.”

"De veelzijdigheid van onze werkzaamheden en de dynamiek van het Virtual Sciences team maakt dat we veel plezier hebben in onze job"

Wat doen jullie in je vrije tijd?

Charita: “Ik voetbal in een team met allemaal fanatieke meiden. Ik ben daar de vaste rechtshalf. Veel lopen, zorgen dat je de ‘linking pin’ bent tussen de verdediging en de voorhoede, en continu de gaten dichtlopen. Na de wedstrijd en de training ben ik dan helemaal kapot, maar het geeft me veel voldoening en ook weer nieuwe energie.”

 

Petra: “Wanneer ik als mama van twee pubers tijd vrij kan maken, vind je mij tegenwoordig veel op de tennisbaan. Daarvoor heb ik lange tijd op redelijk hoog niveau gevolleybald. Allebei de sporten zijn lekker dynamisch en vragen wat van je uithoudingsvermogen. Ik kan er echt mijn ei in kwijt.”

 

Uithoudingsvermogen en dynamiek. Dat lijkt zowel in jullie job als in jullie vrije tijd een belangrijk gegeven.

Petra: “Daar zit inderdaad een duidelijke link. De veelzijdigheid van onze werkzaamheden en de dynamiek van het Virtual Sciences team maakt dat we veel plezier hebben in ons werk.”


Charita vult aan: “En we houden er ook van een feestje te vieren met onze collega’s. Work hard, play hard is dan ook echt een motto waar we ons goed in kunnen vinden.”