29-06-2018 / nieuws /
Inbreng expertise

Belangrijke bedrage aan IBM bèta programma's

Virtual Sciences speelde ook dit jaar een belangrijke rol in de twee bèta programma’s van IBM op het gebied van Middleware. In deze bèta programma’s worden nieuwe versies van IBM producten door externe experts tegen het licht gehouden. Feedback die deze experts tijdens deze bèta programma’s aan IBM geven wordt verwerkt in de producten, voordat ze officieel worden gelanceerd. Op deze manier toets IBM of de juiste nieuwe functionaliteit wordt verwerkt en de producten naar tevredenheid presteren.

IBM App Connect Enterprise Bèta workshop

Van 18 tot 22 juni was Jan Fluitsma, Sr. Integration Architect van Virtual Sciences, voor de vierde keer als expert aanwezig bij de bèta workshops van App Connect Enterprise (ACE), de nieuwe naam voor de nieuwste versie van IBM Integration Bus (IIB). Naast het testen van deze software, werden er ook interessante discussies gevoerd over wat er in de toekomst wel of niet moet worden toegevoegd aan het product en ook hoe dat het beste kan worden gedaan. Zo heeft de input van de deelnemende experts er onder andere toe geleid dat een feature uit IIB versneld zal worden geïmplementeerd in ACE.

IBM MQ BÈTA workshop

In de week van 25 juni nam Henk van der Grond, Sr. Integratie Specialist van Virtual Sciences, voor de tweede keer deel aan de workshops van het IBM MQ Beta programma. Hij was onderdeel van een team van architecten en developers van over de hele wereld.

 

Henk en Jan hebben hun bevindingen en ervaringen gedeeld met IBM en doen dit ook met de Virtual Sciences collega’s, bijvoorbeeld via blogs en bij een teammeeting.